Здравствени туризам у Србији, безбедно а јефтиније

Неопходне сертификате којим су укључени у пројекат промоције здравственог туризма у Србији до сада је добило око 60 стоматолошких и естетских здравствених установа. Како је РТС-у потврђено у Министарству здравља, током лета био је повећан прилив страних гостију, али и наших људи из дијаспоре који су у Србију дошли због јефтиније здравствене услуге.

Сертификат још нису окачили на зид, али га чврсто држе у рукама, јер значи да нуде добар квалитет и безбедност пацијентима, али и да имају подршку државе. А овог лета имали су и више посла.

"Сваки пут кад дођем да посетим родитеље и пријатеље, одем код лекара, зубара и урадим све што је неопходно", рекла је Теодора.

"Ево, могу да вам дам пример, сад ми је био господин из Канаде, који има 75 година, путем скајпа, мејлова, добио сам све анализе, рекао му шта треба, он је сео на авион, дошао у Београд и за десет дана добио два бочна моста која су пет пута јефтинија него у Канади", испричао је др Драган Димитријевић, власник стоматолошке ординације.

"Странци ће добити заштиту, односно сигурност, самим тим што је све то под покровитељством државе, односно Министарства здравља, што је у принципу јединствено на том тржишту медицинског туризма. Квалитет је на светском нивоу, ту нема дилеме, а цене су драстично ниже од европских", каже др Милоје Стефановић из Стоматолошке коморе Србије.

Због најмање два пута јефтиније услуге, долазе нам и они који желе корекцију носа, капака, груди, липосукцију и затезање стомака. И установе за естетску хирургију контролишу надлежне комисије и инспекције, а пре свега проверава се стручност.

"Значи, да буде едукован, најмање пет година искуства хирург пластичар који се бави и естетском хирургијом, јер на првом месту овај пројекат подржава естетску хирургију. Друга ствар је да инфраструктура буде на високом нивоу", рекао је проф. др Маријан Новаковић из Комисије Министарства здравља за естетску хирургију.

Још нема тачних података о томе колико је здравствених туриста Србија имала овог лета, али после планиране рекламе, очекује се да их буде још више.

"Шта то буквално за њих значи показало је и наше присуство на два велика сајма, у Берлину и Москви. После Берлина смо имали заинтересовану екипу из Немачке, они траже да све установе које су добиле сертификат уђу у пакет понуде према немачким туристима", рекао је државни секретар у Министарству здравља Мехо Махмутовић.

Прво право представљање здравствене туристичке понуде Србија ће имати на предстојећем сајму у Лондону. Процене су да би Србија годишње могла да привуче око 100.000 здравствених туриста, а самим тим и да лепо заради.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара