Потписан споразум о заштити деце на интернету

Споразум о међусобној сарадњи у области безбедности и заштите деце на интернету потписали су у Београду државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и оснивач Фондације "Тијана Јурић" Игор Јурић.

Како су рекли, циљ споразума је превенција насиља на интернету над децом и међу децом кроз едукацију деце, наставника и родитеља.

Споразум обухвата комуникацију посредством Националног контакт центра за безбедност деце на интернету Министарства трговине, креирање и реализацију заједничких пројеката, као и периодично учешће потписника споразума на едукативним предавањима и трибинама у основним и средњим школама.

Татјана Матић рекла је да Фондација "Тијана Јурић" већ дуго времена ради и да је стекла поверење и грађана и деце, што је јако важно.

"Поред Фондације, ова сарадња је важна јер је још један канал путем којег ћемо ми доћи до свих угрожених и најчешће су то деца, али има и случајева одраслих", додала је она.

Игор Јурић је рекао да су у обилазаску школа разговарали с неколико хиљада деце и сазнали да деца не могу да препознају шта је сексуално насиље, што је велики проблем, а већи је што насиље не препознају ни родитељи.

Он је најавио пројекат којим ће се приближити родитељима и помоћи им да схвате да су деца угрожена на интернету.

Фондација "Тијана Јурић" је непрофитна организација основана 2016. године, са задатком да допринесе већој безбедности деце.

Петнастогодишњу Тијану Јурић крајем јула 2014. године убио је Драган Ђурић из Сурчина који сада издржава казну од 40 година затвора.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво