Недимовић: Проблем са ледоломцима биће решен 2017.

Министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Бранислав Недимовић за РТС каже да је ситуација са ледом озбиљно сагледана и да је ова ситуација последња опомена да нешто мора да се уради како се Мађарска не би сваки пут позивала у помоћ.

Гостујући у Дневнику РТС-а Бранислав Недимовић је рекао да су трошкови за превентивно одржавање ледоломаца који су били у лошем стању 10 пута нижи него пре седам-осам година.

"Трошак једног ледоломца је 3,5 до четири милиона евра, а нама треба три ледоломца. Мађарске колеге иду са два ледоломца, пошто они иду у пару, јер ако иде сам ледоломац може да се заглави", објашњава Недимовић.

Истиче да је спреман елаборат о томе како ће се поступати на ову тему и додаје да ће проблем са ледоломцима бити решен 2017. године.

"Имамо и Саву, мора да се брине о много рачуна. Ми као народ често волимо да препустимо ствари случају, као што су биле поплаве 2014. Проблем са ледом је био и 1985, 1986, 2011, крајње је време да се све регулише", рекао је Недимовић.

Каже да мора да се води рачуна о приобаљу и о одламању санти леда.

"Мора на правилан начин да се каналише, јер ако се не ради тако угрожени су мостови. Ледоломци у Новом Саду патролирају нон-стоп, води се рачуна о димензијама санти леда. Слажу се у приобаљу, и битка код Апатина је завршена, прелазимо на Београд", закључио је Недимовић.

Министарство привреде Србије објавило је јуче јавни позив за прикупљање писама инвеститора заинтересованих за учешће у поступку приватизације ПКБ и четири зависна предузећа – Пољопривредна авијација ПКБ, ЕКО-ЛАБ, ПКБ Агроекономик и Ветеринарска станица ПКБ. Додаје да ће у 14 часова бити одржан састанак на коме ће се разговарати о томе.

Рок за достављање писама је 17. фебруара, а заинтересовани инвеститори треба да предложе цену, модел приватизације, инвестициони програм, оквирни план пословања и број запослених.

Недимовић је рекао да има заинтересованих инвеститора за Пољопривредну корпорацију Београд (ПКБ).

"Има потенцијалних инвеститора, и домаћих и страних", истакао је Недимовић и додао да је стратешки важно да будући инвеститор задржи делатност фирме.

"Будући купац мора да задржи ту делатност и око 8.500 крава, колико их има у ПКБ, јер је то у интересу Србије", рекао је Недимовић.

Недимовић је истакао да је захваљујући Влади добијен десет одсто већи буџет за 2017. годину и да ће тај новац бити намењен за постизање конкурентности за набавку објеката, младе произвођаче, набавку трактора, опреме и објеката у којима се роба чува. 

"Мало су нам се подсмевали у октобру због извоза јагњећег јунећег меса за Кину. Следећи корак је да се објави на сајту који наши објекти су погодни за то. Што се тиче млека, млека за бебе и млека у праху, у посети Пекингу завршиће се процедуре како би наши извозили у Кину", закључио је Недимовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се