Мотоциклисти возили за потпуковника Горана Остојића

У оквиру традиционалног, 18. Меморијалног купа "Потпуковник Горан Остојић", посвећеном једном од најбољих официра младе генерације Војске СЦГ, комаданту 63. падобранске бригаде Горану Остојићу, који је погинуо 28. јула 1998. године недалеко карауле "Кошаре" на граници Србије и Албаније, на улицама Јагодине одржан дефиле око 600 мотоциклиста из Србије и неколико земаља региона и Европе.

Дефиле су улицама Јагодине предводили ветерани 63. падобранске бригаде Ниш.

Реч је о спорту којим се бавио Остојић, а мотоциклисти су посетили Основну школу "Горан Остојић" и положили цвеће на бисту Остојића и одали почаст минутом ћутања.

Цвеће уз мотоциклисте положила је и супруга покојног Остојића, а мотоциклисте је, испред школе дочекао отац Остојића Велимир.

Куп је почео 19. маја одавањем поште минутом ћутања, полагањем венаца и цвећа на бисту покојног Остојића - рад Оље Ивањицки, у холу основне школе која носи његово име и свечаном академијом.

Цвеће су тада, уз родитеље и супругу, положили преставници Војске Србије, официри Команде Специјалне бригаде Војске Србије из Панчева, официри 63. падобранског батаљона из Ниша, преставници СУБНОР-а, ученици школе и саборци Остојића.

Горан Остојић је рођен 1962. године у Бачком Добром Пољу код Врбаса.

У Јагодини, где му и сада живе родитељи, завршио је основну школу и Гимназију.

После завршене Војне академије распоређен је у 63. падобранску бригаду Ниш. Био је најмлађи начелник те бригаде.

Погинуо је у борби са албанским терористима. Одликован је орденом за храброст.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се