Обрадовић: Снабдевање стабилно, струје има довољно

Струје има довољно и грађани могу да буду спокојни у предстојећим хладним данима, рекао је за РТС директор ЕПС-а Александар Обрадовић. Од предузећа које је годинама бележило губитке ЕПС ће ове године остварити профит, каже Обрадовић и тврди да поскупљења неће бити на пролеће.

Када је минус, више трошимо струје, а поједини крајеви, попут Медвеђе и Лесковца јуче, остају без струје. Међутим, снабдевање је стабилно. ЕПС је прошао велике изазове претходних година због поплава, ледених дана и суша али је снабдевање електричном енергијом из године у годину стабилније, каже директор ЕПС-а.

Најкритичнија ситуација је у брдско-планинским крајевима где има и доста напуштених кућа.

"Радници ЕПС-а су стално у приправности", рекао је Обрдовић и додао да је и током прзника око 9.000 њих било на терену.

Директор ЕПС-а каже да угља има довољно, да највећи проивођач угља "Колубара" и термоелектране обарају рекорде у производнњи и да грађани могу да рачунају да ће струје бити довољно и у предстојећим хладним данима.

Ове година за ЕПС је најављена као година реорганизација а очекује се и смањење броја запослених.

"Први резултати реорганиузације су изванредни. Са веома смањеним трошковима од губиташа прелазимо у предузеће које ће у овој години остварити профит а само у прошлој години смо уштедели 100 милиона евра" каже Обрадовић.

Директор ЕПС-а каже да ће се смањивати број запослених у администрацији а да ће се попуњавати број производних радника који недостају.

ЕПС је започео и највећу инвестицију у региону а то је изградња новог термо блока "Костолац Б3" који ће омогућити стабилно стабљевање и у будућности.

Поскупљење струје је нешто што је наведено као део аранжмана са ММФ али ће се то питање поново размотрити.

"Сигурно неће бити поскупљења на пролеће а са оваквим резултатима које постижемо видећемо да ли ће поскупљење битри уопште потребно", рекао је за РТС директор ЕПС-а Алекснадар Обрадовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се