Читај ми!

Михајловићева: Преполовљен број страдања младих у саобраћају

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да је кампања “Бирам живот” дала резултате и да је у јуну и јулу за 50 одсто смањен број настрадалих младих у саобраћајним незгодама у Србији у односу на исти период прошле године. Признање за подршку кампањи "Бирам живот" добио је и РТС.

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић истиче да је у периоду од два месеца спасено 20 младих живота, преноси Танјуг.

Михајловићева је у Скупштини града уручила признања и захвалнице партнерима и медијима који су подржали акцију "Бирам живот".

Министарка је захвалила медијима и партнерима поручивши да треба сви заједно да наставе на подизању свести младих за већу безбедност у саобраћају.

Упозорава да је у претходних 10 година у Србији настрадало више од 18.000 људи, као и да је у истом периоду настрадало више од 280 деце.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Агенција за безбедност саобраћаја спровели су јавну кампању "Бирам живот" у циљу подизања свести и подстицања младих на безбедније понашање младих у саобраћају.

Кампања у медијима почела је уз аутентичну исповест Милице Јокић-једне од преживелих у тешкој саобраћајној незгоди на Ади Хуји која је у новембру 2014. однела три млада живота.

Кампања је настављена скривеном камером са познатим младим глумцима.

Михајловићева је истакла да такве кампање није могуће спровести без учешћа штампаних и електронских медија.

Додаје да су млади посебна категорија возача, с обзиром да су енергични и мисле да све могу и најавила да ће у наредном периоду бити организовано још пуно активности.

Вршилац дужности директора Агенције за безбедност саобраћаја Милан Божовић је захвалио потпредседници владе што је прва покренула питање и бригу за безбедност младих у саобраћају.

Главна идеја кампање је била да се низом различитих активности скрене пажња јавности и позову млади, њихови родитељи, професори, представници локалних самоуправа и надлежни органи да се придруже иницијативи, делују превентивно како би се младим предочиле опасности у саобраћају.

Признања су добили и РТС, ТВ Пинк, ТВ Б92, ТВ Прва, РТВ, Студио Б, ЦАС медија, Моја ТВ, САТ медија група, Курир, Блиц, Синеплекс, као и организатори фестивала Егзит, Лове феста, Бир феста и Град Зрењанин као организатор Дана пива.

Захвалнице су, поред Танјуга, добили Вечерње новости, Данас, Телеграф, Информер и Србија данас.

Посебна признања су добили амбасадори кампање глумци Иван Михаиловић, Бојан Перић, Тамара Драгичевић и Бранкица Себастијановић који су били актери скривених камера у циљу промоције безбедне вожњи.

Поред промотивних спотова, одржана су и четири јавна часа за средњошколце у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу, а промоције безбедне вожње су настављене на музичким летњим фестивалима за младе.

Михајловићева је у оквиру кампање упутила писма свим средњим школама у Србији и одржала састанак са градоначелницима и представницима општина у Србији, како би додатно подстакла да се локална средства намења безбедности у саобраћају троше за ту намену.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво