Читај ми!

"Не постоји могућност да мигранти унесу оружје у Србију"

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да, од доласка миграната у Србију није забележен ниједан озбиљни безбедносни проблем између миграната и грађана, али да су против наших грађана подношене кривичне пријаве, пре свега због кријумчарења тих људи.

Небојша Стефановић је у Младеновцу, на трибини "Безебедност грађана", истакао и да међу кријумчарима има и полицајаца, који су похапшени, преноси Танјуг.

Министар је, како је саопштено, рекао да је у Србији од почетка године око 500 људи званично затражило азил, али да више од половине њих, у првих седам или десет, дана напусти земљу.

Према његовима речима, безбедност Србије је стабилна, јер полиција приликом уласка у Србију земљу сваког мигранта фотографише, узима отиске прстију, размењује базе података са страним службама и све прегледа.

"Не постоји могућност да они у нашу земљу унесу оружје или експлозивну направу", подвукао је Стефановић.

Додао је да Србија треба да покаже да је пристојна, достојанствена, хумана, да поштује европске принципе и вредности и да мигрантима помогне, јер су то људи који су из своје земље побегли јер у њој бесни рат и руше им се куће.

"Зар се мало пута није десило српском народу да је био у миграцијама, зар смо се мало пута покретали са севера на југ , или са истока на запад. Треба да покажемо да смо пристојни и саосећајни људи", поручио је Стефановић.

Истакао је озбиљан и огроман рад домаћих безбедносних служби, подсећајући да се ниједан терористички напад који се догодио у региону није пренео на Србију.

"Видели сте шта се дешавало у Куманову, Зворнику. Ниједан дан Србија није имала неки проблем, ниједан град није био угрожен нити становништво изложено експлозијама. То се не дешава само од себе, већ захваљујући озбиљном и огромном раду припадника безбедносних служби", рекао је Стефановић.

Министар је указао да ће једна од најважнијих новина новог Закона о полицији бити снажнији Сектор унутрашње контроле, јер жели исправне и честите људе у полицији.

"Ако не могу да буду такви не треба да раде у полицији", рекао је Стефановић и додао да је МУП у последњих годину дана показао да унифрома и значка не могу никога да штите уколико се бави криминалним радњама.

Како је рекао, у Србији има и даље корумпираних полицајаца и оних који се нечасно односе према значки и позиву који обављају, али да се то "неће толерисати", јер ће, између осталог, новим Законом о полицији значајно бити контролисано порекло имовине полицајаца.

Говорећи о проблему наркоманије, Стефановић је истакао да се Србија жестоко бори против ње и да на том путу неће стати.

Намера је, како је додао, да се у свако школско двориште, уз помоћ локалних самоуправа, поставе камере, које би биле увезане са полицијском станицом, да криминалци знају да у станици постоји полицајац који ће забележити његову регистрацију, снимити како изгледа, послати патролу...

Према његовим речима, појачаће се патролна делатност полиције на улицама и парковима.

"Људи ће знати да имају полицију на коју могу да се ослоне, људе којима могу да верују", поручио је Стефановић, наводи се у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво