Читај ми!

Промену власништва над Б92 одобрио РРА

Председник Управног одбора Б92 Веран Матић каже да је власничка структура у том предузећу 2010. године промењена уз сагласност Републичке радиодифузне агенције, која је надлежна.

Веран Матић наводи да оно што Комисија за заштиту конкуренције сада испитује јесте да ли је поред пријаве, коју је РРА одобрила, и акционар те телевизије компанија "Астонко", требало да додатно пријави концентрацију овој Комисији, навео је Матић у саопштењу за јавност, које преноси Танјуг.

Матић додаје да Б92, иакао није странка у том поступку, тумачи да по Закону о заштити конкуренције таква обавеза није постојала и очекује да ће и Комисија утврдити исто.

Председник Савета Регулаторног тела за електронске медије (раније РРА) Горан Караџић није желео да коментарише оцену из извештаја Комисије за заштиту конкуренције, јер је, како је рекао, поступак у току.

"Поступак је у току. Кад се заврши онда ће све бити јасније", рекао је Караџић у телефонској изјави агенцији Бета.

Комисија за заштиту конкуренције покренула је поступак испитивања промене власничке структуре Радиодифузног предузећа Б92 из 2010. године.

То предузеће је тада купила кипарска фирма "Астонко холдингс лимитед" преко свог истоименог предузећа у Београду.

У закључку о покретању поступка Комисија наводи да су се у периоду од 2006. до 2009. године докапитализације у Б92 спроводиле издавањем нових акција, а најзначајнија је спроведена октобра 2010, након које је, како се наводи, фирма "Астонко" стекла 85 одсто власништва у Б92.

Промена власничке структуре није пријављена Комисији за заштиту конкуренције, нити је испитана, што је законска обавеза, наводи се у закључку.

број коментара 0 Пошаљи коментар