Читај ми!

Пожаревац, евакуисано 19 људи из сметова

Ватрогасно-спасилачка јединица из Пожаревца евакуисала 19 особа, међу којима је било и деце, које су биле заробљене у завејаним аутомобилима на путу Пожаревац-Кличевац. Оркански удари кошаве у Вршцу.

Јака кошава и снег заробили су десетак возила на путу Пожеревац - Кличевац код површинског копа Дрмно. Спасилачке екипе су евакуисале из возила, која су заробили сметови, 19 особа, од којих и двоје деце.

У спасавање су се укључили и запослени у Термоелектрани Костолац са својом тешком механизацијом.

Путници су смештени  у контејнерско насеље  "Дрмно".

Пожаревачки кризни штаб упозорава возаче да се без преке потребе не креће на пут локалним саобраћајницама.

Главни путни правци у пожаревачком крају су проходни и све екипе пожаревачког предузећа за путеве су на терену.

На тој деоници од шест, седам километара између површинског копа Дрмно и села Кличевац, сваке зиме када дува кошава, настаје велики проблем.

Оркански удари кошаве у Вршцу

Како јавља дописник РТС-а, удари ветра у Вршцу достижу брзину од 133 километара на сат. Отежано се одвија саобраћај на магистралном путу Панчево-Вршац ка румунској граници и проходан је само за путнички саобраћај.

Због орканских удара кошаве, више од 300 становника села Шушара је одсечено, јер је локални пут Избиште-Шушара непроходан.

Кризни штаб је у сталном заседању због најаве да ће кошава у Вршцу потрајати све до понедељка.

Саобраћајна полиција апеловала је на возаче да адекватно припреме возила за отежане услове саобраћаја због снежних падавина, јаког ветра и ледене кише, и да максимално повећају будност приликом вожње.

МУП апелује на возаче и да у отежаним условима саобраћаја, без преке потребе не крећу на пут.

Министар саобраћаја Александар Антић, у координацији са МУП-ом, дао је налог да се због наглог погоршања временских прилика у Војводини, привремено затворе поједини путни правци за тешки теретни саобраћај.

Затвара се пут од Ватина до Панчева у оба смера и од Зрењанина до места Чента, а како се наводи, забрана остаје на снази до побољшања времена.

Затворен је део пута од Стајићева до Перлеза (општина Зрењанин) због два шлепера која су се препречила и блокирала пут.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво