Божовић: Унутрашња контрола биће ојачана

Новим законом о полицији требало би тачно да се одреди шта су неспојиве полицијске делатности којима припадници тог минстарства не смеју да се баве, изјавио је државни секретар у МУП-у Владимир Божовић. Сектор унутрашње контроле биће знатно ојачан, рекао Божовић.

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Владимир Божовић изјавио је да би новим законом о полицији требало тачно да се одреди шта су неспојиве полицијске делатности којима припадници тог минстарства не смеју да се баве.

"То је још једна од запуштених области наслеђених из претходног периода која годинама није рагулисана", рекао је Божовић за округлим столом у организацији Београдског центра за безбедносну политику.

Божовић је најавио да ће Сектор унутрашње контроле бити знатно ојачан тако што ће, уместо 80, имати 460 припадника, што ће омогућити и ефикаснији рад.

"Да ли може њих 50 да контролише 46.000 припадника МУП, наравно да не може. Замислите да њих 50 треба да обиђе све сплавове и угоститељске објекте да би утврдили да ли припадници неких од јединица дају тамо обезбеђење", рекао је Божовић.

Он је додао и да годинама та област није уређена одређеним актом како је то предвиђао закон, истакавши да је то неодговорност министра и оних који су били задужени да по његовом налогу то и ураде.

"Да је мени дат налог да то урадим са неком радном групом, то бих урадио", рекао је Божовић.

Представник "Београдског центра за безбедносну политику" Саша Ђорђевић је нагласио да је неопходно најпре израдити листу неспојивих делатности са послом у полицији и додао да је потребно дефинисати услове и критеријуме које је потребно испунити ради обављања додатног посла који није у сукобу интереса с полицијском професијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се