Читај ми!

Помоћ државе за децу ометену у развоју

Приликом обиласка основну школе за децу ометену у менталном развоју "Сава Јовановић Сирогојно", Драгица Николић, супруга председника Србије рекла да ће Фондација на чијем је челу помоћи тој школи у Земуну.

Супруга председника Србије Драгица Николић обишла је Основну школу за децу ометене у менталном развоју "Сава Јовановић Сирогојно" и истакла да ће Фондација на чијем је челу помоћи тој школи у Земуну.

Она је обишла неколико одељења ове основне школе и разговарала са децом, која су јој поклањала цртеже и цвеће.

Супруга председника Србије рекла је је да је видно да у школи раде људи пуни ентузијазма, те да то показује да кад се "споје жеља, воља, љубав, може да се учини много".

"Ентузијазмом ових људи и љубављу дошли смо до овако великих резултата. Алармирати овакву децу да се укључе у рад друштва је јако тешко. Јако битно је да имамо образовану децу, али је јако битно да имамо срећну децу. Ово што они овде раде, чини их срећним", рекла је Николићева.

Председникова супруга, која је на челу Фондације "Драгица Николић", указала је да је такође веома важно да се овој школи помогне да дође до већих резултата.

"Наша Фондација ће се после овог састанка договорити шта је то што можемо да учинимо за ову школу, од пројекта за уређење дворишта, до поткровља", поручила је председникова супруга.

Директор ове основне школе Салим Горанац казао је да би ускоро у оквиру ње требало да буде отворена и средња школа.

"Ускоро би у оквиру ове требало да буде отворена и средња, јер је овом делу града неопходна једна таква стручна школа", нагласио је Горанац.

У школи се труде да, осим рада са децом, помажу и родитељима да остваре права која су им законом гарантована.

"Деца потичу из сиромашних породица и оно што ми ми њима пружамо је помоћ у остваривању права на социјалну инвалидску заштиту", рекла је социјални радник Ива Фила Иванов.

Основна школа за децу ометене у менталном развоју "Сава Јовановић Сирогојно" постоји 47 година и бави се образовањем и васпитањем деце са сметњама у развоју.

У школи се, према речима Горанца, образују и школују деца лако, умерено и вишеструко ментално ометена у развоју и деца са аутизмом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи