Читај ми!

Николић одликовао Бесона и Кларка

Орденом српске заставе Томислав Николић одликовао је француског писца Патрика Бесона, а америчког правника Ремзија Кларка Сретењским орденом другог степена. Одликовања за нарочите заслуге и доприносе добило је више истакнутих појединаца.

Председник Србије Томислав Николић одликовао је Орденом српске заставе трећег степена француског писца Патрика Бесона, а америчког правника Ремзија Кларка Сретењским оредном другог степена, објављено је у Службеном гласнику.

Бесон је одликован за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и пријатељских односа Србије и Француске, а Кларк за заслуге у јавним и хуманитарним делатностима.

Кларк је био противник бомбардовања Југославије 1999. године, а подржавао је режим Слободана Милошевића, којем је и пружао савете пре почетка суђења бившем председнику Србије и СРЈ пред Хашким трибуналом.

Николић је Сретењским орденом трећег степена одликовао Радослава Зеленовића за нарочите заслуге у области филмске уметности и Институт за физику за изузетне заслуге поводом 50 година успешног научно-истраживачког рада.

Сретењским орденом првог степена постхумно је одликован Жан Дитур за заслуге у јавним, културним, просветним и хуманитарним делатностима.

Николић је за заслуге и допринос очувању и неговању пријатељства Србије и Египта Орденом српске заставе трећег степена одликовао Мервета Закија Хасана.

Исти орден за заслуге и допринос очувању и неговању пријатељства са Србијом добили су Андреас Христу (Кипар), Шигео Курихара и Бранислав Ћирлић (Пољска).

Николић је Златном медаљом за ревносну службу одликовао 65, а Сребрном медаљом 75 припадника Министарства одбране и Војске Србије.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 06. дец 2012, 01:29) - Miro [нерегистровани]

Odlikovanje

Sve pohvale za odlikovanje Patrika Besona, jedan od retkih koji je javno stao na stranu Srbije.

(среда, 05. дец 2012, 19:15) - Aspalathos [нерегистровани]

provbereni prijatelji

Odlikovani Beson i Klark su osvedočeni prijatelji Srbije iz najtežih vremena za naš napaćeni narod. Bravo predsedniče Nikoliću!

(среда, 05. дец 2012, 16:34) - anonymous [нерегистровани]

Drago mi je

da je odlikovan Remzi Klark, borac za pravdu,otvoreno je istupao protiv NATO bombardovanja Srbije.