Читај ми!

Николић одликовао Бесона и Кларка

Орденом српске заставе Томислав Николић одликовао је француског писца Патрика Бесона, а америчког правника Ремзија Кларка Сретењским орденом другог степена. Одликовања за нарочите заслуге и доприносе добило је више истакнутих појединаца.

Председник Србије Томислав Николић одликовао је Орденом српске заставе трећег степена француског писца Патрика Бесона, а америчког правника Ремзија Кларка Сретењским оредном другог степена, објављено је у Службеном гласнику.

Бесон је одликован за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и пријатељских односа Србије и Француске, а Кларк за заслуге у јавним и хуманитарним делатностима.

Кларк је био противник бомбардовања Југославије 1999. године, а подржавао је режим Слободана Милошевића, којем је и пружао савете пре почетка суђења бившем председнику Србије и СРЈ пред Хашким трибуналом.

Николић је Сретењским орденом трећег степена одликовао Радослава Зеленовића за нарочите заслуге у области филмске уметности и Институт за физику за изузетне заслуге поводом 50 година успешног научно-истраживачког рада.

Сретењским орденом првог степена постхумно је одликован Жан Дитур за заслуге у јавним, културним, просветним и хуманитарним делатностима.

Николић је за заслуге и допринос очувању и неговању пријатељства Србије и Египта Орденом српске заставе трећег степена одликовао Мервета Закија Хасана.

Исти орден за заслуге и допринос очувању и неговању пријатељства са Србијом добили су Андреас Христу (Кипар), Шигео Курихара и Бранислав Ћирлић (Пољска).

Николић је Златном медаљом за ревносну службу одликовао 65, а Сребрном медаљом 75 припадника Министарства одбране и Војске Србије.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво