Читај ми!

Награде за телефонске апликације

Најуспешније ученике Математичке гимназије на првом МТС андроид конкурсу Телеком Србије наградио путовањем у Барселону. Прву награду деле Драган Окановић и Теодор фон Бург.

У Математичкој гимназији у Београду уручене су награде ученицима те гимназије чије су апликације оцењене као најуспешније на првом МТС андроид конкурсу.

Директор школе Срђан Огњановић рекао је да је школа прихватила идеју Телекома Србије да ученици Математичке гимназије науче нешто ново, а затим осмисле нешто креативно, комерцијално и интересантно за Телеком.

Директорка сектора за односе са јавношћу "Телекома Србија" Милица Марковић рекла је да су ученици годину дана имали предавања и обуку за мобилне апликације у андроид оперативном систему и да је након тога отворен конкурс. Она је навела да је најважнији критеријум на конкурсу био функционалност програма и креативност.

Прву награду добили су Драган Окановић и Теодор фон Бург за игрице "Wiz Wars" и "Cubin". Они ће путовати у Барселону на конгрес мобилних телекомуникација.

Добитници првих награда су истакли да је за њих такмичење било занимљиво искуство и да су пуно научили о програмском језику који има будућност.

Осим најбољих, награде су биле и за оне који су "за мало најбољи", а уручене су и специјалне похвале.

Међу направљеним награђеним апликацијама су виртуелна Рубиконова коцка, која је и добила прву награду, затим апликација брзог и лаког израчунавања просека оцена и апликације за извођење хемијског ескперимента.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво