Читај ми!

ДСС: Влада обмањује јавност о Косову

Демократска странка Србије наводи да je потпредседник Владе Божидар Ђелић признао да је обмањивао јавност када је тврдио да су Косово и европске интеграције одвојени процеси.

Портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић оценио је да је потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић признао да Косово и европске интеграције нису одвојени процеси.

Петковић је у изјави достављеној агенцији Бета навео да је Ђелић истовремено признао да је годинама обмањивао српску јавност тврдећи да су Косово и европске интеграције одвојени процеси.

"Сада Ђелић саопштава да је услов за добијање кандидатуре успостављање добросуседских односа са Косовом, а то значи прихватање царинског печата, уређење прелаза између Косова и Србије и прихватање да албански сепаратисти учествују на међународним скуповима", навео је портпарол ДСС-а.

Ђелић је јуче рекао да, кад је реч о даљем путу ка ЕУ за Србију, "у званичним документима и званичним контактима постоје само два услова - да се нађе решење за царински печат и присуство колега из јужне покрајине у регионалним форумима", а да је "све остало у домену спекулација".

"Истина је да ћемо ми пре него што уђемо у Европску унију морати да нађемо решење за питање статуса Косова, али то решење не може бити једнострано самопроглашење независности Косова", рекао је Ђелић и истакао да се до решења може доћи само дијалогом.

Петковић је данас навео да је ДСС 2008. године "одбио да потпише Споразум о стабилизацији и придруживању управо зато што је било јасно да се тим споразумом успоставља обавеза Србије да са Косовом гради добросуседске односе".

"И од 2008. године Влада и Ђелић обмањују јавност да су Косово и ЕУ два одвојена процеса. Ова шарена лажа сада је нестала, а Ђелић уместо да положи рачун за потпуни слом политике о Косову и ЕУ, сада се прави као да је он све ове године говорио истину и упозоравао да Косово јесте услов за стицање кандидатуре", навео је Петковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи