Читај ми!

Обрадовић не може на Косово

Министру просвете и науке Жарку Обрадовићу није данас дозвољен улазак на Косово, јер његова посета није била најављена. Обрадовић каже да је посета приватна. Улазак на Косово није био дозвољен ни секретару Скупштине Србије Вељку Одаловићу.

Косовска полиција није данас дозволила министру просвете и науке Жарку Обрадовићу да оде у приватну посету Ранилугу.

Обрадовић је за агенцију Бета рекао да га је косовска полиција зауставила на административном прелазу "Бела земља" код Бујановца, узела му документа и пустила га да чека два сата.

"Рекли су ми да не могу да идем на Косово, јер нисам најавио посету. Рекао сам да идем у приватну посету и да њих не треба најављивати, али ме нису пустили. Након што смо чекали два сата, видео сам да ме неће ни пустити, па сам узео своја документа и вратио се назад", рекао је Обрадовић.

Требало је да министар Обрадовић данас у 11 часова, у Ранилугу, свечано отвори нову зграду обданишта које је изграђено средствима Владе Србије, преноси КиМ радио.

Међутим, колона возила у којој су се, осим министра Обрадовића, налазили и председник Извршног одбора СПС-а Бранко Ружић и потпредседник Скупштине Србије Вељко Одаловић задржана је на прелазу "Бела земља" код Бујановца.

Одаловић, који је и председник Комисије Владе Србије за нестале, рекао је да је такође планирао приватну посету у Приштини, а да је у Грачаници желео да се састане и са породицама несталих Срба.

"Стално сам на Косову као руководилац Радне групе за нестале. Не могу да разумем зашто су нас задржали, не знам о чему се ради. Тражићу да се разјасни то додатно ограничавање слободе кретања", рекао је Одаловић, који је, иначе, рођен на Косову.

Портпарол Косовске полиције Арбер Бека рекао је да није био упознат са детаљима о задржавању српских функционера и да ће се више знати после састанка граничне полиције, пренео је КиМ радио. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво