ЛДП: У преговоре без старих кадрова

Преговоре са косовским Албанцима не смеју да воде стари кадрови који су се показали неуспешни, оцењује лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић. Србија не може да уђе у преговоре са старом навиком да од својих грађана крије о чему разговара, истиче Јовановић.

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да преговоре Србије са косовским Албанцима не смеју да воде стари кадрови који су се показали неуспешни.

"У нове преговоре о Косову Србија не може да уђе са старом навиком да од својих грађана крије како ће и о чему разговарати, а да се истим неуспешним кадровима повере руководећа места у преговарачком тиму", рекао је Јовановић у саопштењу ЛДП-а.

ЛДП наводи да неће прихватити "такву губитничку стратегију".

"Потрошени људи, са катастрофалним резултатима, не смеју добити прилику да спроводе нову политику. Резултати ће бити исти, а Србија и косовски Срби ће изгубити драгоцено време и велику прилику да, кроз ове разговоре, договор са Албанцима добије другачију димензију и пружи извеснију будућност целом региону", упозорио је Јовановић.

Лидер ЛДП-а је рекао да грађани Србије не желе да у њихово име одлучују они који су годинама трошили време и новац као чланови и саветници различитих тимова Војислава Коштунице, Бориса Тадића и Вука Јеремића.

"Имамо пуно поштовање за Русију, за Уједињене нације, али Србија је европска земља, а проблем са Косовом, простор да Србима на Косову буде боље, можемо наћи само кроз заједничку европску будућност региона, кроз европска правила и у Србији и на Косову, кроз присуство НАТО-а на Косову и брз улазак Србије у тај политички савез", рекао је Јовановић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 25. сеп 2010, 18:41) - anonymous [нерегистровани]

Pravi, ugodan lider

Pravi politicar!Svaka mu cas g.Jovanovica!To je pravi covek koji ima dobro i sjajnom vizije za boljom i jakom Srbije.Tako bi trebalo se vlada Serbije stupati od pocetka bez izgubljenje vremena da bi bolje rezultate iskoristati.To je covek koji nikoga ne vredji,nikoga ne mrzi,civilizovan covek,koji ume da se ugodno sa svima resavati probleme na mirnim putem.Ako neko kritikuje ga,to znaci da nije razumeo njegovo misljenje.

(субота, 25. сеп 2010, 18:09) - anonymous [нерегистровани]

prgovori.

To bi Cedica resio p kratkom postupku.