У Жабљу и други круг избора

Пошто ниједан од осам кандидата није добио довољну већину на допунским изборима у Жабљу, највероватније ће се одржати и други круг гласања, рекао председник Покрајинске изборне комисије Дарко Рудић.

Допунски избори за једно посланичко место у Скупштини Војводине одржани у општини Жабаљ. 

Председник Покрајинске изборне комисије Дарко Рудић изјавио је да су допунски избори у Жабљу за једно упражњено место у Скупштини Војводине по већинском систему протекли без неправилности и да ће се, највероватније, одржати и други круг гласања пошто ниједан од осам кандидата није добио довољну већину.

"Незванично се говори да је излазност бирача била око 45 процената и да ниједан од осам кандидата није добио више од половине гласова. То значи да ће се одржати и други круг избора и то 23. маја", нагласио је Рудић на конференцији за новинаре.  

Скупштина Војводине има 120 посланика, од којих се половина бира по пропорционалном (партијском), а половина по непосредном (већинском) систему, с тим да тај други може да буде двокружни.

Изборе је, средином марта, расписао председник покрајинске скупштине Шандор Егереши, због смрти посланика Бранислава Попова из коалиције Демократска странка Србије-Нова Србија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво