Сећање на страдале у Новом Пазару

Полагањем цвећа и паљењем свећа у Новом Пазару обележена годишњица погибије 11 цивила у НАТО бомбардовању. Најмлађа жртва био је двогодишњи Марко Симић, који је страдао у наручју свог оца.

Представници локалне самоуправе, Војске Србије и породица настрадалих положили су венце на спомен обележје 11 грађана Новог Пазара, који су пре десет година, тачно у 13:25, погинули у НАТО агресији.

Пројектил је погодио стамбену зграду у улици Стевана Немање у Новом Пазару. Најмлађа жртва био је двогодишњи Марко Симић, који је страдао у наручју свог оца Владана.

Са скупа је поручено да ће овај дан заувек остати у сећању свих грађана Новог Пазара.

"У једном дану смо изгубили 11 наших суграђана. Ми заиста ни као људи, ни као политичари не можемо да се не сетимо тога. Мислим да ће то бити последњи пут да се нешто тако деси, јер страшно је изгубити у једном дану 11 суграђана који су потпуно невино страдали", рекао је градоначелник Мирсад Ђерлек.

Са скупа је иницирано да зграда вртића "Наше дете", која се налази преко пута места погибије, добије име страдалог дечака Марка Симића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво