Читај ми!

Одложено саслушање сведока у случају Слађана Трајковића, породица затражила да се он брани са слободе

Саслушање сведока у случају ухапшеног Слађана Трајковића, бившег косовског полицајца, које је требало да почне данас и буде настављено 8. и 9. фебруара, одложено је за 16. фебруар. Испред Специјалног тужилаштва у Приштини Слађанова породица одржала је протест, указујући да му се наноси неправда, да је неосновано оптужен за наводно почињен ратни злочин. Наводе да је Слађаново здравствено стање угрожено и предлажу да се пребаци на лечење у Здравствени центар у Косовској Митровици. Адвокат Дејан Васић тражио је од суда да Трајковићу омогући кућни притвор.

Сузана Трајковић, супруга ухапшеног Слађана изјавила је да су се окупили како би му пружили подршку и да од правосуђа захтевају да му се омогући да се брани са слободе.

Истакла је да је здравствено стање Слађана Трајковића угрожено и да предлажу да се пребаци на лечење у Здравствени центар у Косовској Митровици.

Казала је да се стање Трајковића погоршало боравком у затвору, тврдећи да 11 дана није примио терапију, пошто болује од диајебетеса.

Током краћег окупљања испред тужилаштва носили су транспаренте на српском и албанском: "Мој отац је невин", "Слађан Трајковић није ратни злочинац" и "Бог ће судити лажним сведоцима".

Васић: Истражни поступак одложен за 16. фебруар 

У тужилаштву је за данас најављен почетак саслушања сведока, међутим према наводима адвоката Дејана Васића одложено је за 16. фебруар.

"Од тужилаштва смо данас добили непријатне вести, да су три рочишта заказана за данас, осмог и деветог одложена за 16. фебруар. До сада нама није било дозвољено да у истражним радњама учествујемо и на тај начин ускраћени смо око осумњичених и на елементарна права на одбрану која га следује по закону о кривичном поступку", рекао је Васић.

Породица тражи да се брани са слободе 

Пренео је да је у петак поднео захтев суду да се Трајковић у даљем току брани из кућног притвора, јер како каже, зато постоје услови и то не би била мера изузетак већ правило за оне који пребивалиште имају на територији Косова и који овде живе са својим породицама.

Трајковић је бивши полицајац, који је службу напустио колективно са осталим колегама на северу КиМ, и након тога ухапшен средином децембра под оптужбом да је наводно учествовао у чињењу ратног злочина.

Основни суд у Приштини Трајковићу је средином јануара продужио меру притвора на још два месеца.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво