Читај ми!

Патријарх Порфирије враћен са Мердара

Патријарх српски Порфирије нешто после 14.30 враћен је са административног прелаза Мердаре. Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручује да је овим Куртијево насиље над српским народом досегло невиђене размере.

После рутинске контроле на администрaтивном пункту у централној Србији, на косовској страни аутомобил патријарха Порфирија и његових сарадника је издвојен из колоне, а путницима је речено "да чекају".

Након четрдесетоминутног задржавања, патријарху Порфирију није дозвољен улазак на Косово и Метохију, после чега се са сарадницима вратио у централну Србију.

И директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић потврдио је да је патријарху српском Порфирију Приштина забранила улазак на КиМ.

"Његова Светост је физички враћен са прелаза Мердаре. Овим је Куртијево насиље над српским народом досегло невиђене размере", навео је Петковић на Твитеру.

"Ускратити право поглавару СПЦ, човеку који проповеда љубав и мир, да борави у свом дому у Пећкој патријаршији, где се налази вишевековно седиште српских патријараха је злочин каквом савремена цивилизација није сведочила. Албански зулумћари су данас ушли у анале историје", нагласио је Петковић.

Власти у Приштини забраниле су јуче патријарху Порфирију да допутује у Пећку патријаршију.

Министарство спољних послова и дијаспоре у Приштини саопштило је да је добило захтев да се дозволи тродневна посета (26–28. децембра) патријарха Порфирија, и да је одговорено да посета може бити одобрена "тек након што Српска православна црква осуди, односно огради се од деловања њених припадника који су отворено подржали барикаде на северу и криминалне групе".

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво