Читај ми!

Кризни штаб позвао на протест у четвртак; Вучић: Изјава Родеа опасна и свакако јесте претња српском народу

Север КиМ је и даље блокиран, а Срби су већ 11 дана на барикадама у општинама Звечан, Зубин Поток и Лепосавић, за које кажу да ће бити уклоњене када буду ослобађени Миљан Аџић, Дејан Пантић и Слађан Трајковић, али и када се специјалне снаге косовске полиције повуку са севера КиМ. Како репортер РТС јавља, и даље је мирно, али влада опрезност да не би дошло до провокација са албанске стране. На три српска локала у насељу Бошњачка махала јуче су поломљена стакла.

Барикаде Срба на северу Косова и Метохије ушле су у једанаести дан.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је да барикаде на северу КиМ за Србе значе слободу и представљају њихов миран отпор "безакоњу Аљбина Куртија и његових великоалбанских екстремиста којима је једини циљ етнички чисто Косово и Метохија".

Организације које се баве људским правима саопштиле су да су озбиљно забринуте због ситуације у којој се налази бивши службеник косовске полиције Дејан Пантић.

"Наиме, из изјава адвоката господина Пантића сазнајемо да се он и даље налази у бази косовске полиције близу прелaза на Јарињу и да ни његовим адвокатима ни члановима породице није дозвољено да га посете или да с њим ступе у контакт телефоном", наводи се у саопштењу.

Командант Команде здружених снага НАТО у Напуљу, адмирал Стјуарт Манч рекао је у интервјуу за Танјуг да Кфор пажљиво прати ситуацију на северу КиМ и да је спреман за пружање безбедног окружења и слободе кретања за све заједнице свуда на КиМ, у складу с мандатом заснованим на Резолуцији 1244 Савета безбедности УН. 

Јуче су демолирана три српска локала у насељу Бошњачка махала и тим поводом се синоћ огласила косовска полиција. Они су навели да је експлозија шок-бомбе узрок ломљења излога, као и да се сумња да су направу бацили припадници "организованих криминалних структура".

Додају да се предузимају "интензивне радње" у вези с овим случајем.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво