Читај ми!

Лајчак: Барикаде уклонити политичким договором, а не булдожерима

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је у Приштини да је најбољи начин да се барикаде на северу Косова и Метохије уклоне политичким договорима, а не булдожерима.

Након састанка са премијером Аљбином Куртијем, Мирослав Лајчак је најавио састанак и са представницима Кфора и Еулекса.

"Ја сам дипломата, за мене је најбољи начин да се барикаде уклоне политичким договорима, а не булдожерима", рекао је Лајчак и додао да је у друштву америчког изасланика Габријела Ескобара дуго разговарао са Куртијем.

"Имао сам дугу дискусију са премијером Куртијем. Детаље нећу износити у јавност, јер сам усред мисије и посету настављам сутра у Београду. Састаћу се вечерас са командантом Кфора и Еулекса, да видим њихову процену ситуације на терену, а онда ћемо покушати да пронађемо могућа решења, јер то није добро. Мислим да не можемо себи приуштити да чекамо да се нешто лоше деси. Тензије никоме не помажу и мислим да нико нормалан није задовољан оваквом ситуацијом на северу", рекао је Лајчак новинарима.

Ескобар: Очекујем да Приштина почне да ради на имплементацији ЗСО 

Амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар изјавио је да је Аљбину Куртију јасно изразио очекивање да ради на имплементацији споразума о формирању Заједнице српских општина.

"Морамо да почнемо да разговарамо о имплементацији споразума о ЗСО, ја сам то врло јасно рекао. Надам се да ћемо врло брзо у будућности имати решење у овој кризи. Веома сам охрабрен што је представник ЕУ овде и изразио сам подршку његовим напорима да се крене на француско-немачки предлог", рекао је Ескобар медијима након тројног састанка са Лајчаком и Куртијем.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво