Читај ми!

Брнабићева у Паризу са представницима компаније која ће градити метро у Београду

Премијерка Србије Ана Брнабић, у оквиру наставка посете Паризу, састала се са генералним секретаром Организације за економску сарадњу и развој Матијасом Короманом, као и руководством иницијативе "Глобално партнерство за вештачку интелигенцију". Брнабићева је разговарала и са представницима компаније "РАТП ДЕВ", која ће у Београду радити на пројекту изградње метроа.

Премијерка је у Паризу разговарала са представницима компаније "РАТП ДЕВ", која ће у Београду радити на пројекту изградње метроа. На састанку у представништву Србије у Паризу, разговарала је са извршном директорком компаније Хибу Фарес и директором за развој Жан Ликом Шапотоном, а састанку је присуствовала и амбасадорка Србије у Паризу Наташа Марић.

Компанија "РАТП ДЕВ" је у јуну ове године потписала Меморандум о разумевању са "Београдским метроом".

Претходно се премијерка састала са руководством иницијативе "Глобално партнерство за вештачку интелигенцију".

"Наша земља је на недавном министарском самиту у Токију примљена у чланство ове организације. То је потврда свега што смо урадили до сада у области вештачке интелигенције и њене употребе у различитим областима. Србија се овим придружила државама које су технолошки и економски најразвијеније", поручила је Брнабићева.

Председница Владе разговарала је и са генералним секретаром Организације за економску сарадњу и развој Матијасом Короманом.

"Током састанка, представили смо све активности и резултате које је Србија постигла у области дигитализације, вештачке интелигенције и биотехнологије. Посебну пажњу посветили смо развоју вештачке интелигенције и могућностима њенe примене, посебно у јавном сектору", навела је Брнабићева на Инстаграму.

Током дана, Брнабићева ће се састати и са премијер Републике Кореја Хан Док-Суом, а планирно је да посету Паризу заврши састанком са председницом Владе Француске Елизабет Борн у палати Матињон.

Брнабићева је синоћ у главном граду Француске, са супругом председника Србије Тамаром Вучић, била домаћин свечаног коктела, који је организован у оквиру кандидатуре Београда за ЕКСПО 2027.

недеља, 28. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво