Читај ми!

Вучевић: Војска Србије заштитила небо, истрага ће утврдити све детаље

Министар одбране Милош Вучевић каже да је Војска Србије заштитила небо над Србијом, као и да се дрон који је данас поподне оборен кретао из правца Јариња ка општини Рашка, а уочен је изнад војних објеката гарнизона Рашка. Поручује да ће истрага утврдити све детаље и да ћемо јаснију слику имати наредних дана.

Милош Вучевић је објаснио да је Војска Србије, поступајући по наредби председника Републике као врховног команданта, дејствовала на беспилотни објекат тј. дрон.

"Дрон се кретао из правца Јариње–Рудница ка општини Рашка и уочен је изнад војних објеката гарнизона Рашка. Војска Србије је заштитила небо над Србијом, поступила у складу са важећим државним одлукама и показала исправност правовременог реаговања државног врха", рекао је Вучевић за Телевизију Пинк.

Честитао је припадницима Војске Србије на акцији, прецизности и одлучности да штите небо.

"Грађани Србије могу да знају да је небо над Србијом безбедно", поручује Вучевић.

На питање има и информација чији су дронови били, и они јуче који су уочени и овај данас који је оборен, Вучевић каже да правац кретања указује са којег подручја долази дрон.

"Истрага која је пред нама ће утврдити тачно врсту дрона, беспилотне летелице која је оборена и све оно што ћемо из тога закључити и утврдити као релевантно чињенично стање указаће нам куда нас трагови воде и ко би могао да буде управљач, власник и произвођач дрона", рекао је Вучевић.

Већ из тога ћемо имати далеко јаснију слику у наредним данима и сатима, поручио је министар.

Указао је да је Војска Србија овај дрон оборила коришћењем електронских уређаја, као и да није дошло до употребе средстава противваздухопловне одбране.

Одговарајући на питање да ли је ово нови вид провокација, Вучевић каже да нема дилеме.

"То показује да се не шалимо, да никоме не претимо, не звецкамо оружјем, не играмо се ратних игара, али смо врло одлучни да штитимо Србију, њену независност и слободу и то мора бити јасно свима. Немојте изазивати Србију, поштујте је, вратимо се за преговарачки стора, зговарајмо колико год треба", каже министар.

Указао је да је Војска Србија одлучна, способна и опремљена да изврши сваку наредбу.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво