Читај ми!

Војска Србије оборила дрон у ширем рејону Копаоника

Јединице Војске Србије су у поподневним часовима, након правовременог откривања и праћења, неутралисале комерцијални дрон који се кретао из правца Копаоника ка Рашки. Дрон је оборен применом мера електронског ометања, у непосредној близини војних објеката у гарнизону Рашка, саопштило је Министарство одбране.

Како наводи Министарство одбране, у складу са наређењем председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, Војска Србије предузима појачане мере за откривање, праћење и неутралисање беспилотних летелица у близини војних објеката.

"Јединице Војске Србије су данас у поподневним часовима, након правовременог откривања и праћења, неутралисале комерцијални дрон који се кретао из правца Копаоника ка Рашки. Дрон је оборен применом мера електронског ометања, у непосредној близини војних објеката у гарнизону Рашка", истиче се у саопштењу.

Како наводе, Војска Србије ће и даље, у складу са наређењем председника Републике и врховног команданта, обарати све беспилотне летелице које се нађу у зони забране лета и у близини војних објеката.

И јуче су на подручју Мердара и у околини Рашке примећени дронови који су осматрали касарне и положаје Војске Србије.

Министар одбране Милош Вучевић рекао је за РТС да је реч о покушајима да се врши осматрање положаја јединица ВС и одређених војних објеката, касарни.

Није питање само уласка у Рашки округ, Војска Србије је уочила одређене објекте и у правцу кретања преко Топличког и Нишавског округа, рекао Вучевић.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво