Читај ми!

Фон дер Лајен у Нишу: Подршка Србији од 165 милиона евра због енергетске кризе; Вучић: Умемо да ценимо помоћ ЕУ

Председник Србије Александар Вучић и председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен обишли су радове на изградњи гасног интерконектора Србија – Бугарска у близини Нишке Бање, који би требало да буде завршен до септембра 2023. године. Председница Европске комисије позвала је Србију да се придружи ЕУ у заједничкој набавци гаса и најавила 165 милиона евра тренутне буџетске подршке. То је за нас огроман новац, умемо да ценимо подршку ЕУ, рекао је председник Вучић, који је са Урсулом фон дер Лајен разговарао и вечерас у Београду.

Александар Вучић и Урсула Фон дер Лајен обишли су радове на градилишту гасног интерконектора у месту Јелашница, у оквиру њене посете Западном Балкану.

Председник Србије претходно је дочекао председницу Европске комисије на нишком аеродрому "Константин Велики".

"Драго ми је што ћу данас, заједно са Урсулом фон дер Лајен обићи радове на изградњи гасног интерконектора између Србије и Бугарске, пројекта од изузетне важности не само за нашу земљу, већ и цео регион Западног Балкана и Европу", написао је Вучић на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

Председник Србије и председница Европске комисије разговарали су касније и у Београду, где се Урсула фон дер Лајен састала и са премијерком Аном Брнабић.

Урсула фон дер Лајен је западнобалканску турнеју започела 26. октобра посетом Северној Македонији, одакле је поручила да је ЕУ припремила пакет подршке за цео Западни Балкан како би му помогла у суочавању са енергетском кризом.

После Скопља, председница Европске комисије боравила је у Приштини, а затим и у Тирани. Из Албаније је отишла у Сарајево, а сада стигла у Србију. Посету региону, завршава сутра, 29. октобра у Подгорици.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара