Читај ми!

Стефановић: Нека Хрватска стисне петљу и отворено каже да јој сметају Србија и Вучић

Министар одбране Небојша Стефановић истакао је да се хрватски премијер Андреј Пленковић узалуд заклања иза одлука ЕУ о забрани увоза руске нафте у Србију, као и да остаје чињеница да су Пленковић и Хрватска тражили такву меру, без икаквог разлога и без икаквог значаја за ЕУ, осим да се нанесе штета Србији.

Како наводи Небојша Стефановић у писаној изјави, "Хрватска не може да сакрије чињеницу да је према Србији повукла прљав потез, колико год се њен премијер трудио да нађе изговор".

"Нема изговора за подмукло злоупотребљавање чланства у ЕУ ради наношења штете Србији, као првом суседу. Узалуд се Андреј Пленковић сада заклања иза одлука ЕУ о забрани увоза руске нафте у Србију, остаје чињеница да су он и његова држава тражили такву меру, без икаквог разлога и без икаквог значаја за ЕУ, осим да се нанесе штета Србији. То је једини мотив Хрватске, њене владе и њеног премијера. И сада им је крив председник Александар Вучић зато што је одмах, јасно и прецизно рекао да то што раде нема везе ни са Европом, ни са њеним вредностима, него је само ствар њихове пакости и непрекинуте жеље да се Србији нанесе штета", истакао је Стефановић.

"Нема скривања иза Европске уније, нека Пленковић стисне петљу и каже отворено да му смета јака и развијена Србија и да је то његова главна политика, а не некакво европско јединство", додаје министар.

Истиче да и "колико год се у Загребу трудили, Србија неће одустати од своје политике, ни од свог снажног развоја, који очигледно толико сметају Хрватској и њеном руководству".

"А нарочито неће зауставити председника Вучића да води Србију тим путем, иако би то највише волели. Србија је довољно јака да има решења и за много теже проблеме од ових које Хрватска и њен премијер покушавају да ставе пред њу. Зато што има чисту и јасну политику свог развоја и зато што има председника који ужива огромно поштовање у целој Европи", закључио је Стефановић.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво