Читај ми!

Пиперни: Кфор спреман да интервенише ако се погорша ситуација на КиМ

Кфор је спреман да позове резервне снаге и интервенише у случају погоршања безбедносне ситуације, с приближавањем истека рока за пререгистрацију возила, изјавио је у Приштини први заменик команданта мисије НАТО-а у јужној српској покрајини, бригадни генерал Лука Пиперни.

Лука Пиперни је у седишту Кфора у Приштини изјавио новинарима да је ситуација сада мирна, али осетљива и да НАТО не може да искључи нове тензије или, како преноси Ројтерс, насиље на северу покрајине како се приближава 31. октобар, који је Аљбин Курти поставио као рок за пререгистрацију возила.

"Ако се ситуација погорша, спремни смо да интервенишемо, спремни смо да се нађемо између демонстраната и безбедносних организација", рекао је Пиперни новинарима говорећи о, како наводи Ројтерс, приближивању истека рока за пререгистрацију возила на КиМ.

Он је рекао да Кфор има "довољно војника да се избори са ситуацијом" и да "с тим бројем припадника" може да "оконча било које повећање напетости".

"Ми смо на опрезу и спремни да делујемо... ако будемо имали повећање тензија, али такође можемо да доведемо резервне снаге... које можемо да позовемо у кратком року", истакао је бригадни генерал Пиперни.

Влада привремених приштинских институција увела је 29. јуна реципроцитет за особе које са личном картом издатом у централној Србији улазе на Косово и Метохију, затим понудила је могућност пререгистрације возила са српских на локалне – "РКС" таблице, а одлучила је и да се настави са применом стикера за регистарске аутомобилске таблице.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи