Читај ми!

Курти тврди да нема опасности од дестабилизације

Нема места напетости нити опасности од дестабилизације због сутрашњег почетка примене одлуке Приштине о пререгистрацији возила и личним картама, изјавио је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти.

Аљбин Курти сматра да нема опасности од дестабилизације због одлуке Приштине о реципроцитету са Србијом, када је реч о документима, чија ће примена почети сутра.

Аљбин Курти је на прес-конференцији рекао да се ради на томе да сутра све прође како треба, преноси Репортери.

Додао је да неће бити узимана документа од грађана који на Косову и Метохију улазе из централне Србије, већ да ће они добијати декларацијски лист.

Курти је оценио да нема места напетости нити опасности од дестабилизације јер је, према његовој тврдњи, реч о легитимном и легалном потезу Приштине.

Није желео да одговори на питање да ли се и он, као и председник Александар Вучић, обратио амбасадорима Квинте и да ли они подржавају најављене мере.

У Приштини је, после седнице тамошњег Савета безбедности, саопштено да од 1. августа почиње примена одлуке од 29. јуна о почетку конверзије регистарских таблица на РКС таблице и о уласку на КиМ са привременим декларацијским листовима који замењују лична документа из централне Србије.

Такође, како је саопштено, рок за прекривање симбола и државних ознака Србије за возила која улазе на Косово и Метохију продужава се до 31. октобра.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво