Читај ми!

Ракић: Долазак премијерке Брнабић на КиМ шаље поруку да српски народ није сам

Посета премијерке Ане Брнабић Косову и Метохији, најављена за понедељак, шаље јасну поруку да смо опредељени за мир и стабилност, али и опстанак и останак на овим просторима, каже Горан Ракић, председник Српске листе.

Премијерка Ана Брнабић боравиће сутра на Косову и Метохији, где ће посетити Косовску Митровицу, Звечан и Лепосавић.

Долазак премијерке Брнабић за Србе значи много, јер шаље поруку да наш народ није сам и да ће увек уз себе имати своју државу, каже Горан Ракић, председник Српске листе.

Сам долазак, наводи Ракић, шаље јасну поруку да смо опредељени за мир и стабилност, али и опстанак и останак на овим просторима. 

"Њену посету ћемо искоритити да је још једном замолимо да наша држава настави са борбом да сачувамо мир и стабилност и да настави да снажано улаже у наше средине", рекао је Ракић.

Истакао је да је премијерка Брнабић више него добро обавештена о потребама Срба на КиМ и да је као део тима председника Александра Вучића најдиректније укључена у све проблеме који муче српски народ.

На питање како решити проблем пререгистрације возила, Ракић је рекао да је то компромис и да наши грађани знају да ли треба да верују Београду или Приштини.

Премијерка Брнабић посету почиње у Косовској Митровици, обиласком првог мултимедијалног центра на северу Косова и Метохије и Духовне академије.

Након тога, посетиће манастир Бањска где ће је дочекати владика Теодосије, челници општине Звечан и представници Срба.

У Лепосавићу ће обићи неколико домаћинстава, како угрожених, тако и оних који су направили велика породична газдинства.

Заједно са председницом владе, Косово и Метохију ће посетити и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво