Читај ми!

Ескобар и Лајчак данас са представницима Срба, потом састанак са Вучићем

Представници Срба састаће се данас са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и замеником помоћника америчког државног секретара Габријелом Ескобаром. Потом, Лајчак и Ескобар ће у Београду разговарати са председником Александром Вучићем.

Александар Вучић састаће се данас у Београду са Мирославом Лајчаком и Габријелом Ескобаром, поводом кризе на Косову и Метохији настале након одлуке Приштине о српским личним картама и пререгистрацији возила, чија је примена најављена за 1. септембар.

Најпре ће разговарати са Лајчаком, а након тога уследиће трилатерални сусрет Вучића, Лајчака и Ескобара.

Пре доласка у Београд, Лајчак и Ескобар ће се у Косовској Митровици састати са представницима Срба.

Одборници општина северна Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток изјавили су јуче у заједничкој декларацији да председнику Србије Александру Вучићу дају подршку да у наредних седам дана пронађе компромисно, одрживо и дугорочно решење за проблем регистарских таблица и личних карата кроз дијалог, а у складу са интересима наших грађана уз очување мира, стабилности и сигурности.

Ескобар и Лајчак састали су се јуче у Приштини са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи, као и са премијером Аљбином Куртијем.

Према тврдањама анонимног извора, тражили су да се примена реципроцитета одложи за још три месеца, пренео је Кљан Косова.

У исто време, командант Кфора генерал-мајор Ференц Кајари обавестио је Аљбина Куртија о ангажовању међународних војника на северу Косова и њиховим "додатном припремама".

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво