Читај ми!

Ескобар и Лајчак у уторак у Приштини

Амерички изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар и изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак, стижу сутра поподне у Приштину, пренели су медији на албанском наводе неименованих представника Стејт департмента и ЕУ.

Очекује се да ће Габријел Ескобар и Мирослав Лајчак разговоре у Приштини имати у уторак и среду, а у четвртак ће боравити у Београду.

"После прошлонедељних састанака, високи представник Борељ затражио је од специјалног представника ЕУ Мирослава Лајчака да ове недеље (24. и 25. августа 2022.) отпутује на Косово и Србију како би напредовали ка обострано прихватљивом решењу, како би се избегле нове тензије на терену", потврдила је ЕУ преко свог портпарола.

У тој мисији ће му се придружити и специјални представник САД за Западни Балкан и заменик помоћника државног секретара Габријел Ескобар.

Очекује се да ће се у Приштини емисари САД и ЕУ у среду састати са премијером Аљбином Куртијем и председницом Вјосом Османијем, а са лидерима опозиције имаће састанак у уторак увече.

Радио Слободна Европа (РСЕ) јавила је раније данас, позивајући се на поуздане дипломатске изворе у Бриселу, да ће Лајчак и Ескобар током ове недеље највероватније посетити Приштину и Београд.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво