Читај ми!

Селаковић одговара Радману: Србија ће знати да заштити достојанство

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је, реагујући на речи хрватског министра Горана Грлића Радмана, а поводом забране председнику Србије Александру Вучићу да дође у приватну посету Јасеновцу, да је Радман у свом обраћању изнео неистине, додајући да Загреб не би требало да било коме држи лекције о искрености. Ко год да очекује да ћемо да седимо и да ћутимо, тај се грдно преварио, истакао је Селаковић и додао да ће Србија знати да заштити достојанство.

Селаковић  се данас други пут обрати јавности, након изјаве његвог хрватског колеге.

"Мој хрватски колега се обратио јавности, говорио о стварима које најблаже речено нису тачне", рекао је Селаковић и изразои очекивање да председник Вучић сутра у обраћању изнесе и конкретне детеље којима ће се показати да многе ствари нису истина.

Упечатљиво је, каже Селаковић, и да хрватско министарство спољних послова поседује неку врсту инструмента којим мери нечију искреност.

"Чули смо да намера Вучића да оде на место фабрике смрти 1941- 1945, где су у нацистичкој НДХ стотине хиљада српских жена, деце стараца, младића... остало без живота на најбруталнији могући - није схваћена као искрена и не као одавање пијетета, већ да је резултат задовољења унутарполитичких потреба пре формирања владе", рекао је Селаковић. 

Упитао ј да ли се све то чини познато -чиста аутопројекција.

Селаковић је указао и да представници и потомци жртава, без обзира да ли су Срби, Јевреји, Роми, не желе да присуствују манифестацији иза које стоји хрватска држава, јер не виде искреност у томе.

"И сада ће они да држе лекцију из искрености", рекао је Селаковић.

Хрватски министар спољних и европских послова Гордан Грлић Радман оптужио је претходно председника Србије Александра Вучића за провокацију, тврдећи да је званични Загреб за његову планирану посету Јасеновцу сазнао "незваничним каналима".

Поводом забране посете председнику Вучићу Јасеновцу реаговали су и бројни представници власти. 

 

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво