Читај ми!

Брнабић: Скандалозна одлука Приштине и реакција ЕУ

Премијерка Србије Ана Брнабић назвала је вечерас скандалозном, како одлуку Приштине у вези са српским регистарским таблицама и личним документима, тако и реакцију ЕУ тим поводом, и истакла да суштина целе приче нису таблице, већ "наставак притиска, терора и сталног малтретирања" Срба на КиМ.

Ана Брнабић је у емисији Хит твит на Пинку рекла да је одлука Приштине скандалозна, али и реакција ЕУ.

"Стано је изговорио ствари које су званична реакција Брисела на ово. То је страшно", рекла је Брнабићева коментаришући то што је портпарол ЕУ рекао да, према споразумима из дијалога о слободи кретања из 2011. и 2016. године, Приштина има право да постепено укине КМ таблице.

Истакла да је суштина целе приче "нису таблице и да свако ко мисли да су суштина таблице грдно се вара". Суштина је, каже, да се наставља притисак над Србима на КиМ, терор и стално малтретирање

Када је у питању недавна посета премијера Црне Горе Дритана Абазовића, Брнабићева је рекла да је то била важна посета и да је осетила и код Абазовића велику дозу прагматизма.

Она је оценила да је Абазовић деловао потпуно искрен у томе да кренемо да затварамо отворена питања и ресетујемо односе Србије и Црне Горе.

Премијерка је додала да би волела да види Црну Гору у иницијативи Отворени Балкан, али је нагласила да је то њихова одлука, а да ће Србија пружити све потребне информације.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво