Читај ми!

ПСГ примљен у Либералну интернационалу

Покрет слободних грађана саопштио је да у Софији постао пуноправни члан Либералне интернационале на 75. конгресу те организације.

У саопштењу ПСГ-а се истиче да је то значајно међународно признање за покрет који је препознат као релевантна либерална организација у Србији и партнер великим и старим партијама широм Европе и Света.

Указује се на то да је Либерална интернационала политичка међународна федерација либералних политичких партија и постала је еминентна мрежа за јачање либерализма широм света са преко 110 чланова, од којих су најзначајнији наши у АЛДЕ групи попут ВВД и Д66 из Холандије, ФДП из Немачке и Либдемс из Велике Британије, али и, како се напомиње, многе међународно значајне партије попут Либерала из Канаде, премијера Џастина Трудоа.

Павле Грбовић, председник Покрета слободних грађана, који је предстaвљао ПСГ у Софији, рекао је да данас није лако бити либерална организација у свету где се свакодневно крше људска права, а ауторитарни режими ничу и у државама где их никад није било.

"Али то што није лако, не значи да није исправно. Зато је задатак свих нас да се не залажемо увек за оно што је популарно, већ за оно што је исправно. Почаствован сам што имам много сабораца на том путу, јер само заједно можемо да променимо свет на боље", навео је Грбовић.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво