Читај ми!

Вучић после састанка са Лајчаком: Одлуке из Приштине донете да се протерају Срби са КиМ, да се направи нова Олуја

Председник Србије Александар Вучић је рекао после састанка са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком да су одлуке Приштине у вези са српским регистарским ознакама и личним картама усмерене на протеривање Срба са севера КиМ и да се направи нова Олуја. Јасно је да нема дијалога и разговора, нагласио је Вучић. Председник је напоменуо да је још једна земља повукла признање Косова.

Председник Александар Вучић, поводом одлуке институција у Приштини да забране српске личне карте и након 30. септембра укину важење регистарских ознака са именима српских градова, уз најаву да ће након тог рока та возила бити одузимана, поручио је да ће наш одговор бити трезвен, али убитачан и истинит и позвао Приштину да три пута размисли пре него што то уради.

"Ми никакве војне, овакве или онакве акције нећемо да предузимамо, али их молимо да не покушавају да отимају имовину нашем народу и да не покушавају да прогоне и протерују наше људе, то је наша велика молба. Много молимо те силне и моћне да то не раде. То је наша највећа молба", рекао је Вучић у обраћању јавности из Председништва Србије.

Рекао је да имају довољно времена до 30. септембра да три пута размисле да ли то хоће или неће да раде.

"Чини ми се да имају паметнија посла у овом тренутку, а можда и немају. Када год поставите питање – а где су вам принципи, пошто видимо Русија је страшно погазила међународно право, па што бомбардовасте Беогад а не нападосте Москву, и када то питате схватите да принципи и вредности не постоје", рекао је Вучић.

Како је рекао, "схватите да постоје њихов доњи део леђа који је забринут за своју судбину због нечијег нуклеарног оружја, као и у случају нафте и ништа више од тога".

Додао је да је и пета земља повукла признање Косова и да ће се то искористити ако Косово покуша да уђе у неку међународну организацију.

Вучић је додао да му је ово најоштрија конференција за медије коју је одржао, али да је то урадио са осмехом, пошто је свака реч истинита.

Мирослав Лајчак је претходно био у Приштини, где је изјавио да документ о формирању Заједнице српских општина није на столу, најављујући да ће се о том питању разговарати на следећим састанцима у склопу дијалога у Бриселу.

Лајчак је посетио и Косовску Митровицу, где се састао са политичким представницима Срба са Косова и Метохије. 

Успостављање Заједнице српских општина је најважнија и кључна ствар за косовске Србе, како би се све оно је што је њеним формирањем договорено реализовало и једино се на тај начин положај Срба може побољшати, поручили су политички представници Срба на КиМ на састанку са специјалним изаслаником Европске уније за дијалог Београда и Приштине.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво