Читај ми!

Ракић са Лајчаком: ЗСО формирати што пре, то је обавеза Приштине

Успостављање Заједнице српских општина је најважнија и кључна ствар за косовске Србе, како би се све оно је што је њеним формирањем договорено реализовало и једино се на тај начин положај Срба може побољшати, поручили су политички представници Срба на КиМ на састанку са специјалним изаслаником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

У Косовској Митривици са Лајчаком су разговарали министар за заједнице и повратак и председник Српске листе Горан Ракић и градоначелници општина са севера Милан Радојевић, Зоран Тодић, Срђан Вуловић и Драгиша Миловић.

"Сва отворена питања између Срба и Албанаца морају се решавати дијалогом у Бриселу али и да се све договорено спроведе онако како је предвиђено споразумом Београда и Приштине, јер једино тако можемо да решавамо проблеме који стоје на путу бољег живота. Сви једнострани потези ће довести до дестабилизације ситуације на терену и довести у питање и остале споразуме који су договорени", рекао је министар Ракић.

Додао је да су Срби одувек били конструктиван партнер у трасирању пута за бољу будућност и да исто очекују и од својих комшија са којима треба да граде заједнички суживот.

Током сусрета министра Ракића и градоначелника са Лајчаком разговарано је и о осталим актуелним проблемима који отежавају живот Срба на КиМ, а речено је и да би боља економска ситуација могла да утиче на кључна питања бољег положаја.

Такође је речено да инциденти који се дешавају у повратничким срединама морају одмах да престану због тога што процес повратка стоји у месту, што је веома лоше.

Лајчак је раније у Приштини најавио обилазак пункта Јариње, а онда одлазак за Београд.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво