Читај ми!

Александар Шапић кандидат СНС-а за градоначелника Београда

Председништво Српске напредне странке (СНС) већином гласова усвојило је предлог Градског одбора странке у Београду да Александар Шапић буде кандидат за градоначелника главног града Србије, саопштила је после седнице потпредседница напредњака Ана Брнабић.

Ана Брнабић је казала да је на седници Председништва најважнија тачка била избор кандидата за градоначелника Београда.

"Могу да кажем сада и да је Председништво СНС већином гласова усвојило предлог Градског одбора у Београду да Александар Шапић буде кандидат за градоначелника. Сада ћемо званично упутити предлог да се његов избор нађе на дневном реду Скупштине града у понедељак", казала је Брнабићева.

Подсетила је да је Шапић био први на листи за Београд, а носилац листе био је Александар Вучић.

"Добили смо већинску подршку грађана Београда на изборима, добили поверење за следећи мандат да водимо даље Београд. Наш предлог за градоначелника је Шапић. Предлог за заменика градоначелника је Весна Видовић из СНС. Сматрамо да ће њих двоје функционисати као добар тим", поручила је Брнабићева.

Најавила је да су извесне измене у градском већу, секретаријатима, али да то долази касније на дневни ред.

"Очекујем да у граду имамо додатну нову енергију, да започнемо нове пројекте, завршимо започете и испунимо поверење грађана", нагласила је Брнабићева.  

Градски одбор СНС Београда претходно је једногласно донео одлуку да предложи Шапића за кандидата за градоначелника.

"Већина је донела одлуку, нису сви били за Шапића"

Брнабићева је истакла је да је већина чланова Председништва странке одлучила да кандидат за градоначелника Београда буде Александар Шапић, да нису сви били за, али да су напредњаци једина странка која дозвољава различито мишљење.

На питање да ли је одлука да Шапић буде кандидат за градоначелника Београда донета већином или једногласно, да ли је неко био против тог предлога, Брнабићева је потврдила да нису сви били за, те да је било различитих мишљења.

"Једина смо странка која дозвољава различито мишљење, које може да се чује. Не избацујемо те људе, не правимо фракције или сто странака", додала је.

Изразила је уверење да ће након усвојеног предлога сви подржати кандидата и да од нове београдске власти, на челу са Шапићем очекује додатну, нову енергију.  

"Тим у Београду радиће у најбољем интересу грађана"

Брнабићева је изјавила да је потпуно уверена да ће нови тим у главном граду, предвођен кандидатом за градоначелника Александром Шапићем, радити у најбољем интересу грађана.

"Имамо пред нама амбициозне пројекте и сигурна сам да ће Шапић и на седници изнети план о конретним пројектима, а један од најважнијих је свакако метро, који смо кренули да градимо", рекла је после седнице Председништва СНС.

Подсетила је да је у плану и изградња Линијског парка, највећа зелена парковска површина, која ће се градити и поред, како је рекла, критика на рачун досадашње власти да не посвећује пажњу екологији.

Додала је да се велики број пројеката односи и на републички ниво, и да је у том смислу важно да сарадња између Владе и Града Београда буде добра, да то буду људи који припадају једном тиму како би се на најефикаснији начин имплементирали сви пројекти.

"Избор Никодијевића значи наставак коалиције са СПС-ом на београдском, али не и на републичком нивоу"

Избор Николе Никодијевића значи наставак коалиције са Социјалистичком партијом Србије на београдском нивоу, али се никако не везује и за наставак коалиције на републичком нивоу, изјавила је Брнабићева после седнице.

Додала је да у СНС немају проблем са новим изборима у Београду.

"Коалиције на републичком нивоу може бити, али и не мора да буде", рекла је Брнабић и позвала се на речи председника СНС Александра Вучића да неће никога молити за одборнике.

Додала је да у СНС немају проблем са новим изборима у Београду, зато што "имају поверење у резултате које су остварили".

"Александар Шапић је био једини кандидат за градоначелника кога је предложио београдски одбор СНС", рекла је Брнабићева.

Никола Никодијевић је изабран за председника Скупштине Београда.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво