Читај ми!

Због забране прелета неизвестан долазак Лаврова, Вучић у Дневнику РТС-а о посети

Посета шефа руске дипломатије Београду Сергеја Лаврова, која је планирана за данас, је неизвесна, незванично сазнаје РТС. О томе ће у Дневнику у 19.30 говорити председник Србије Александар Вучић. Како је потврђено из Министарства спољних послова Русије Бугарска, Северна Македонија и Црна Гора нису дале дозволу за прелет авиона којим би Лавров требало да допутује у Београд.

Министарство спољних послова Русије потврдило је да Бугарска, Северна Македонија и Црна Гора нису дале дозволу за прелет авиона руског министра спољних послова Сергеја Лаврова, који је требало да борави у Београду данас и сутра, јавља агенција Интерфакс.

"Ти извештаји су тачни", рекао је Интерфаксу високорангирани извор у руском Министарству спољних послова.

Агенција наводи да је на прецизирано питање да ли је због тога посета Лаврова Србији отказана, дипломата приметио: "Наша дипломатија још није овладала способношћу телепортације".

Истовремено, портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је за италијанску ТВ Ла7 да су суседне земље Србије затвориле ваздушни простор за лет авиона министра Лаврова, а да Русија, за разлику од ЕУ, неће постављати гвоздену завесу, преноси РИА новости.

Како РТС незванично сазнаје, посета шефа руске дипломатије Београду је неизвесна, а о томе ће данас у Дневнику РТС-а у 19.30 говорити председник Вучић.

И премијерка Ана Брнабић рекла је јуче да је ситуација у вези са посетом Лаврова изузетно компликована.

Председник Србије састао се око 10 сати са руским амбасадором у Србији Александром Боцан-Харченком.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво