Читај ми!

Влада: Мере подстицаја запошљавања младих показале одличне резултате

Током прва три месеца од ступања на снагу нових пореских олакшица за запошљавање, пре свега младих, и за иновативна предузећа забележено је велико интересовање компанија за њихову примену, саопштено је из Владе Србије.

Подстицај који је превасходно намењен лакшем запошљавању младих и њиховом увођењу у свет рада, од 1. марта до краја маја искористило је 910 особа запослених код 553 послодавца.

Наведена олакшица подразумева ефективно умањење пореза и доприноса на плате новозапослених од чак 70 одсто до краја 2024. године, наводи се у саопштењу Владе Србије.

Другу пореску олакшицу, за запослене на пројектима истраживања и развоја у фирмама у Србији, у истом периоду искористиле су 434 особе запослене код 41 послодавца.

Наведена олакшица подразумева ефективно умањење пореза и доприноса на плате запослених од чак 70 одсто за део плата запослених сразмерно времену које су провели на истраживачко-развојним пословима.

Овакав резултат је веома значајан, имајући у виду да је ова мера директно усмерена на младе који добијају своје прво запослење.

Влада Србије остаје посвећена додатном унапређењу пословне климе у Републици Србији, борби за радна места и стварању прилика за младе, као и дигитализацији и високим технологијама, за које Влада верује да ће умногоме помоћи транзицију домаће економије ка економији заснованој на знању и иновацијама, наводи се у саопштењу.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво