Читај ми!

Јеремић: Ако Вучић позитивно одговори Ђиласу, значи да они праве техничку коалицију

Председник Народне странке Вук Јеремић оценио је да ће, ако председник Србије и Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић позитивно одговори на захтев председника Странке слободе и правде (ССП) Драгана Ђиласа, де факто бити створена "техничка коалиција СНС-а и ССП-а" и навео да Народна странка неће бити њен део.

Јеремић је на конференцији за медије рекао и да Народна странка остаје отворена за разговор са свим политичким актерима који неће учествовати у, како каже, техничкој или правој коалицији са СНС.

Навео је и да је одлазак Ђиласа на састанак са Вучићем преурањен потез, али је за њега већи проблем, што је то, каже, једностран, самовољан потез упркос јасном противљењу већине коалиционих партнера.

Вук Јеремић је додао и да се није чуо са Ђиласом после јучерашњег разговора са Вучићем.

Председник Народне странке је рекао да грађани нису гласали да се Вучић и Ђилас договарају како и шта даље и да је индикативно што ГИK, каже, није завео више од 11 одсто гласова, додајући да се још увек не знају коначни резултати избора у Београду.

Навео је да свако може да иде приватно да разговара, али да он не би пристао на разговор док се не објаве коначни резултати и док се не конституише Скупштина града.

На питање да ли ће изаћи на поновљене изборе, Јеремић је рекао да ће, уколико избори буду расписани у складу са законом, коалиција "Уједињени за победу Београда" наступити у пуном саставу на поновљеним изборима.

На питање како ће функционисати у коалицији, ако опозиција формира већину, Јеремић је рекао да Народна странка неће "рушити мостове" и да ће учинити све да опстане јединство опозиције, али да не могу да подрже техничке коалиције са СНС за које грађани нису гласали.

На питање у вези са одласком Здравка Поноша из Народне странке, Јеремић није желео да коментарише његову одлуку, али је додао да је Народна странка у кампањи учинила све да подржи заједничког председничког кандидата.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара