Читај ми!

О чему ће разговарати Вучић и Ђилас

За 17 часова заказан је састанак председника Србије и лидера СНС-а Александра Вучића и председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа у згради Председништва. Иако су и Вучић и Ђилас изјавили да су резултати избора за Скупштину града Београда главна тема, медији и јавност нагађају да ли има места и за неке шире приче.

У интервјуу за РТС после избора Александар Вучић је рекао да се локалном политиком не бави и да су му у странци рекли да СНС са СПС-ом има лагодну већину да воде Београд и у наредном периоду, као и да не види разлог да се поново иде на изборе.

Са Драганом Ђиласом се, како је тада рекао, није ни чуо, ни видео годинама, али и нагласио да "морамо да разговарамо и сви себе морамо да мењамо и показујемо веће поштовање једни према другима".

Неколико дана касније, после војне вежбе на Пасуљанским ливадама, председник је најавио да ће упутити позив председнику Странке слободе и правде да дође на састанак.

Уследили су коментари појединих опозиционих политичара о томе ко је овластио Ђиласа да представља опозицију и "брани" београдске изборе.

Ђилас је и пре званичног позив из Председништва рекао да је спреман да иде и разговара са Александром Вучићем.

Делу опозициjе коjи се противи његовом разговору са председником Србиjе о решавању ситуациjе након локалних избора у Београду, поручује да на таj састанак иде како би "одбранио вољу грађана" и тражио нове изборе за Скупштину града.

"Дан пред разговоре са председником Србиjе, они коjи имаjу проблем са сопственом савешћу и коjи би отрчали на jавни и таjни позив нека наставе да оспораваjу моjу jавно изнету жељу да као председник ШП одем и разговарам", поручио jе Ђилас и оценио да проглашен издаjником од поjединих опозиционара и пре него што jе сео да разговара.

Ђилас jе навео да у тренутку када, како каже, нико нема легитимну већину и када избори, како тврди, мораjу да се понове на преко двеста места, а то градска изборна комисиjа одбиjа, покушава да одбрани гласове Београђана и жељу за променом, тражећи нове изборе и боље и слободниjе услове на њима и да такву дужност има и као некадашњи градоначелник.

Иако опозиција тражи понављање избора на преко 200 бирачких места Градска изборна комисија одбила је 85 приговора на гласање на бирачким местима на београдским изборима као неосноване, као и приговор коалиције "Уједињени за победу Београда" на рад председника ГИК-а због неправилности током спровођења гласања на изборима за одборнике Скупштине града Београда.

ГИК је одлучио о понављању избора за одборнике Скупштине града Београда на четири бирачка места који ће се одржати у суботу 16. априла.

По медијима и друштвеним мрежама данима се спекулише и о чему би Вучић и Ђилас још могли да разговарају, а што није у домену локалних избора. Међутим, ни Вучић, ни Ђилас нису помињали друге теме, нити коментарисали медијска нагађања.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво