Читај ми!

Стефановић: Војска један од кључних гаранта мира и стабилности

За нас су мир и стабилност веома важни и Војска је, као фактор одвраћања, један од кључних гаранта тог мира и стабилности, каже министар одбране Небојша Стефановић.

Министар Небојша Стефановић је, током обиласка припадника Четврте бригаде копнене војске у Врању, поручио да је ситуација у Србији добра и мирна, преноси Министарство одбране.

"За нас су мир и стабилност веома важни и Војска, као фактор одвраћања, је један од кључних гаранта тог мира и стабилности и наставићемо, наравно, да јачамо нашу Војску и да инвестирамо у наше људе, баш зато да се више никада не би десило да неко помисли да Србија може да му буде плен или да уради нешто што ће угрозити безбедност нашег народа", рекао је Стефановић.

Министар је у касарни "Први пешадијски пук књаза Милоша Великог" истакао да да је задатак да се улаже у нова средства и модернизацију.

"Хоћемо да том новом опремом појачамо наше јединице и да у овој бригади, која је једна од најпопуњенијих и најснажнијих наших бригада, наставимо новом обуком и новом опремом њено јачање и да покажемо колико је за нас важно да свака од бригада наше војске буде способна да одговори на сваки изазов и настави да чува и брани нашу земљу", рекао је Стефановић.

Најавио је унапређење постојећих оклопних возила и противваздушних система.

"Наши ремонтни заводи радиће заједно са нашим Војнотехничким институтом на унапређењу тенкова, оклопних возила, артиљерије и противваздухопловних система, које имамо, на онај ниво да људи из војске кажу да су њима задовољни и да могу да изврше задатке који се стављају пред њих", каже Стефановић.

Током обиласка командант Четврте бригаде бригадни генерал Новица Петровић упознао је министра одбране о стању и задацима јединице, након чега је Стефановић присуствовао приказу обуке припадника оклопних јединица.

Министар је поручио да се види колико су људи у тој бригади спремни да у сваком тренутку одговоре на позив отаџбине да је бране.

"Ова бригада настављач је традиције моторизованих бригада које су пре ње бранили нашу земљу. Ови људи раде даноноћно, да ми не би морали да бринемо о својој сигурности и безбедности. Трудимо се, наравно, да кроз повећање плата и унапређење опреме, у складу са могућностима земље, покажемо колико ценимо овај тежак, војнички посао, јер свако ко је макар један дан провео у војсци и био са војницима, зна колико је овај посао тежак", каже Стефановић.

Стефановић је обишао и спомен-собу Четврте бригаде копнене војске у којој су од заборава сачуване успомене на војнике, полицајце и грађане Врања и Пчињског округа погинуле у свим ратовима од 1878. године.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара