Читај ми!

Кристофер Хил положио заклетву: Долазим са новим погледом на Србију

Новоименовани амбасадор САД у Београду Кристофер Хил положио је заклетву и почео са припремама за долазак у Београд, саопштено је из америчке амбасаде. Временом сам научио да поштујем историју и настојао сам да научим њене сложене лекције, али у кофере нећу спаковати тежак терет прошлости, поручио је Хил у личној поруци.

Амбасада Сједињених Држава у Београду објавила је на Твитеру да је Кристофер Хил положио заклетву и почео са припремама за скори долазак у Београд.

У личној поруци, нови амерички амбасадор је навео да је веома захвалан и изузетно срећан што је Сенат САД потврдио његову номинацију крајем прошле недеље.

"Моја супруга Џули и ја се истински радујемо што ће Београд бити наш дом у неколико наредних година и што ћемо упознати Србију и њен динамичан народ", навео је Хил.

Оценио је да се толико тога променило од кад је последњи пут био у Београду и региону.

"Временом сам научио да поштујем историју и настојао сам да научим њене сложене лекције, али у кофере нећу спаковати тежак терет прошлости. Долазим са новим погледом на Србију из 2022. године, земљу коју Сједињене Државе виде као важног партнера и пријатеља", напоменуо је Кристофер Хил.

Навео је да су ово, без сумње, неспокојна времена, али да верује да их две земље могу дочекати заједно, у конструктивном духу и расположењу и са свешћу да имају много заједничких интереса.

"Желим да наши билатерални везе расту и напредују као никад пре, а посебно желим да из ових глобалних изазова наши односи изађу још бољи и јачи. Верујем у визију динамичних односа између Србије и САД, који почивају на дубоким темељима међусобног поштовања", истакао је Хил.

Поручио је да се радује што ће допринети најпродуктивнијој ери у односима коју су две земље икада имале.

Кристофер Хил је био амбасадор у Ираку, Кореји, Пољској и Македонији. Домаћој јавности познат као специјални изасланик САД за Косово у дипломатским покушајима који су окончани преговорима у Рамбујеу. 

Амерички председник Џозеф Бајден је Хила за новог амбасадора у Београду номиновао почетком октобра 2021. године, али је Сенат тек недавно потврдио његово именовање.

Кристофер Хил је на месту амбасадора САД у Београду заменио Ентонија Годфрија.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво