Читај ми!

Председник Вучић са шефицом немачке дипломатије Аналеном Бербок

Председник Србије Александар Вучић састао се са министарком спољних послова Немачке Аналеном Бербок, која борави у Београду у оквиру дводневне посете Западном Балкану.

Састанку Александра Вучића и Аналене Бербок у згради Председништва Србије присуствују министар спољних послова Никола Селаковић, министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, недавно именовани специјални изасланик Немачке за Западни Балкан Мануел Сарацин, амбасадор Немачке у Србији Томас Шиб.

После састанка, Вучић и Бербокова обратиће се медијима.

Аналену Бербок је око 12.30 на београдском аеродрому "Никола Тесла" дочекао министар спољних послова Србије Никола Селаковић.

Председник Србије јуче je рекао да ће имати важне разговоре са Бербоковом.

"Даћемо све од себе да чувамо и добре билатералне односе са Немачком, сматрамо да је пут у Европску унију веома важан за нас", рекао је Вучић.

Шефица немачке дипломатије је у четвртак боравила у Сарајеву и Приштини. После састанка са званичницима БиХ поручила је да је европска будућност земаља Западног Балкана немачки главни прироритет.

Бербокова је после тога у Приштини позвала на наставак дијалога Београда и Приштине, истичући да се мора наћи решење прихватљиво за обе стране када је у питању гласање Срба на КиМ на изборима 3. априла које организује Србија.

Немачка министарка из Београда путује за Молдавију.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се