Читај ми!

Половина житеља КиМ спремна да емигрира

Житељи Косова и Метохије су незадовољни економском ситуацијом и амбијентом у којем живе, те би половина њих, отишла у иностранство ако би им било омогућено.

Дан уочи обележавања 14 година од једнострано проглашене независности Косова, агенција ПИПОС је представила истраживање према ком би 54,8 одсто грађана емигрирало.

Од 1.050 испитаних грађана, само 28,2 одсто је рекло да не би емигрирало чак ни да има прилику, а 11,4 одсто није сигурно, док је 5,6 одсто одбило да одговори.

Најзаинтересованији за одлазак са КиМ су млади старосне групе од 18 до 25 година, од којих је 73 одсто изразило спремност да емигрира. Само 16 одсто не би напустило КиМ чак и да има прилику.

Спремност за одлазак на запад изразило је 62 одсто испитаника у старосној групи од 26 до 35 година, док је у старосној групи од 36 до 45 година 61 одсто њих напустило КиМ.

Половина испитаника старости од 46 до 55 година спремна је да оде у иностранство, пренели су приштински медији.

Проценат испитаника који су одговорили да би емигрирали ако би имали прилику пада на 38 одсто у старосној групи од 56 до 65 година, док је 30 одсто оних који би отишли у старосној групи преко 65 година.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво