Читај ми!

Пастор: Подржаћемо Вучића за председника, СВМ самостално на изборе

Након данашњег сусрета са председником Републике Александром Вучићем, председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор у изјави за медије на Палићу најавио је подршку Вучићу као председничком кандидату и да ће СВМ ићи самостално на парламентарне изборе.

Иштван Пастор је рекао да је током разговора са Вучићем изразио жељу СВМ да га та партија подржи као председничког кандидата у изборима за председника Републике.

"Мислим да је протекао период од пет година потврдио ту нашу решеност и даје пуно основа да са дигнутом главом ту одлуку донесемо и да је заступамо. Рекао сам да сам спреман то учинити и јавно, укључујући и манифестације везане за његову кампању", рекао је лидер Савеза војвођанских Мађара.

Такође, како је рекао, са Вучићем је разговарао и о предстојећим парламентарним изборима на којима ће СВМ учествовати самостално.

"Желимо да извојевамо један релативно висок легитимитет од стране нашег бирачког тела и након тога да наставимо сарадњу која је обележила протеклих 15 година као коалициони партнер и у републичком парламенту, односно извршној власти", поручио је Пастор. 

Са председником Републике Пастор је договорио подршку завршетку туристичких инфраструктурних објеката на Палићу.

 

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво