Читај ми!

Дачић: Успех референдума значи боље правосуђе, брже реформе и напредак Србије

Веома сам задовољан излазношћу грађана на референдуму, демократском атмосфером у којој је протекао и одговорношћу коју су грађани показали, изјавио је председник СПС-a и Скупштине Србије Ивица Дачић.

Грађани Србије су се на референдуму изјаснили са 61,84 одсто гласова у корист потврђивања Акта о промени Устава у области правосуђа, показују прелиминарни резултати.

"С обзиром на то да тема није била од високог интереса и да је сматрано да је наметнута од ЕУ, на шта је део јавности алергичан па и наше чланство, могу да кажем да сам задовољан излазношћу", рекао је Ивица Дачић на конференцији за новинаре у седишту СПС-а.

Истакао је да је власт коју чине СНС и СПС прва власт која је саму себе развластила у домену избора судија и тужилаца.

Дачић је рекао да ће успех референдума значити боље правосуђе, брже реформе и напредак Србије на путу евроинтеграција.

"То ће свакако бити значајан искорак у реформи система владавине права, значајан искорак у правцу деполитизације правосуђа и свакако да ће имати разне позитивне ефекте укључујући наставак наших евроинтеграција, а самим тим и бољег живота за све грађане", оценио је Дачић.

Истакао је да је на референдуму било 16.000 чланова и заменика председника сталних састава бирачких одбора из редова осам опозиционих групација, укључујући СДП, ДСС, СРС, Двери, ПОКС, Заветнике, Здраву Србију и ДЈБ, у складу са договором у међустраначком дијалогу.

"Након што резултати буду проглашени, Скупштина Србије ће усвојити уставне амандмане и Уставни закон за спровођење амандмана", рекао је Дачић.

Нагласио је да је у општинама које воде чланови коалиције СПС-ЈС између 60 и 70 процената изашлих бирача гласало за промену Устава.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво