Читај ми!

Влада у Приштини: Срби ће на референдуму моћи да гласају на два начина

Централне власти у Приштини најавиле су да ће Срби на Косову и Метохији имати могућност да путем поште или у Канцеларији за везу гласају на референдуму који 16. јануара организују власти у Србији, потврдили су за Радио Слободна Европа на албанском званичници владе.

Према речима званичника из Приштине, припадници српске заједнице на КиМ моћи ће на два начина да се изјасне на предстојећем референдуму. Бирачких места у срединама са српском већином, кажу, неће бити.

"Понудили смо могућност гласања путем поште или преко Канцеларије за везу Србије на Косову, која је већ произашла из споразума постигнутог у Бриселу 2012. године, за отварање Канцеларија за везу Косова у Београду и Србије у Приштини", наводи се у одговору власти у Приштини.

На констатацију да власти у Приштини грађанима Србије, који уживају двојно држављанство, није забранила нити ускратила "да остваре своје право да учествују на изборима у Србији", из владе су додали да "се мора правити разлика између референдума о искључиво унутрашњем питању једне земље и избора".

"У овом случају Србија организује референдум о систему државног уређења Србије, односно о правосудном систему, као Вучићевој тежњи да Србија буде демократска и модерна држава", наводи се у одговору владе у Приштини.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво