Читај ми!

Канцеларија за КиМ: Доники Гервали није забрањен улазак у централну Србију

Аппсолутно су нетачни наводи појединих албанских портала и приштинских званичника да Београд није дозволио данашњу посету министарке владе у Приштини Донике Гервале Шварц Бујановцу и Прешеву, саопштила је Канцеларија за КиМ Владе Србије.

Према споразуму о званичним посетама, свака посета између званичника Београда и Приштине се сматра одобреном уколико експлицитно није забрањена дописом, те је захтев Донике Гервале Шварц третиран позитивно, наводи се у саопштењу.

Такође, официр за везу који заступа Београд и усмено је данас свом колеги - приштинском официру за везу у Београду пренео да је посета Гервале Шварц централној Србији одобрена и да може да посети поменуте општине у складу са важећим споразумом и без статусних ознака.

О томе сведочи и мејл којим приштински официр за везу данас захваљује официру за везу Београда поводом одобравања посете.

Медији у Приштини прнели су данас да је Доники Гервали забрањен улазак у централну Србију.  

Канцеларија за КиМ позива медије и званичнике у Приштини да престану са обмањивањем јавности и изношењем нетачних података. 

Београд је тај који доследно поштује споразуме и опредељен је нормализацији односа и никакви нетачни наводи из Приштине то не могу да пониште, наводи Канцеларија у саопштењу.

недеља, 26. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије